De volgende instructie laat zien hoe u het beschadigde slot van uw koffer in slechts enkele minuten kunt vervangen. De handleiding is geschikt voor zowel TSA-sloten, niet-TSA-sloten, sloten die verzonken zijn in de schelp als sloten die bovenop de schelp geplaatst zijn.

Koffers met een frame (bijv. van aluminium of polypropyleen) hebben meestal twee of zelfs drie sloten. Voor deze sloten hebben we een aparte gids gemaakt. Gelieve bezoek onze reparatiegids pagina voor meer informatie.

Benodigd gereedschap: 1 x kruiskopschroevendraaier

Geschatte tijd: Ca. 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

STAP 1: PASSENDE RESERVEONDERDELEN VINDEN

Hoewel veel koffersloten erg op elkaar lijken, heeft elk slot zijn eigen vorm en wordt het bevestigd met een andere bevestiging met verschillende montagegaten. Daarom is het essentieel om een vervangend slot te vinden dat precies bij uw artikel past.

Op suitcase.repair kunt u vervangende sloten vinden voor veel verschillende koffermerken. Zoek gewoon op het modelnummer van het artikel en u kunt er zeker van zijn dat het getoonde slot daadwerkelijk op uw koffer past.

Weet u niet zeker waar u het modelnummer van uw koffer kunt vinden?

STAP 2: OPEN DE ONDERHOUDSRITS

Open de koffer en open de onderhoudsrits aan de binnenkant van de koffer. Meestal bevindt deze rits zich in het midden van de schaal en heeft deze geen Ritstrekker.

Open de rits voorzichtig met twee vingers en zoek de Wielen aan de onderkant van de koffer.

STAP 3: DE SLOTBEVESTIGING VINDEN

Om het beschadigde slot te verwijderen, moet u de slotbevestiging aan de binnenkant van de koffer zoeken. De houder bevindt zich net achter het slot en wordt vastgezet met 2-4 schroeven, afhankelijk van het model.

STAP 4: HET SLOT LOSSCHROEVEN

Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven uit de houder te verwijderen.

Belangrijk: Bewaar de originele schroeven, want deze worden gebruikt om het nieuwe reserveonderdeel te monteren.

STAP 5: HET SLOT TERUGPLAATSEN

Na het verwijderen van de schroeven kunt u het beschadigde slot er van buitenaf uittrekken.

Om het vervangende slot te monteren, plaatst u het vervangende slot van buitenaf in de uitsparing in de behuizing. Schroef de originele schroeven van binnenuit in de houder. U moet een lichte weerstand voelen wanneer u de schroeven indraait, maar draai de schroeven niet te vast om schade aan het slot te voorkomen.

UW ZIJN GEDAAN!

U hebt met succes uw eerste kofferslot vervangen. Ga naar onze gids om uit te vinden hoe u een nieuwe slotcombinatie voor uw slot instelt.

Instructies voor sloten