How to clean a suitcase
Inleiding

In veel gevallen is er maar een beetje regen en vuil op straat nodig om uw nieuwe koffer erg vies te maken. Van vuil tot krassen op de buitenkant, in dit artikel bespreken we verschillende methoden om uw koffer schoon te maken.

Uw hardshell koffer schoonmaken

Koffers met een harde schaal zijn voor veel reizigers de eerste keuze vanwege hun duurzaamheid. Gelukkig zijn hardshell koffers ook gemakkelijk schoon te maken.

Vuil uit uw koffer verwijderen

Om beschadiging van de buitenkant te voorkomen, raden wij aan om de koffer eerst met water schoon te maken voordat u andere schoonmaakmethoden uitprobeert.

Om vuil te verwijderen, kunt u het beste warm water en een katoenen doek gebruiken. Wij raden af om microvezeldoekjes te gebruiken, omdat deze het risico inhouden dat er zeer fijne krasjes op de buitenkant van de koffer achterblijven, vooral bij koffers met een glanzende afwerking. Veeg gewoon al het vuil van de buitenkant en let erop dat u ook de binnenkant van de koffer reinigt. Wielen van uw koffer om ervoor te zorgen dat er geen vuil vast komt te zitten tussen de Wielen en de Wielen behuizing, wat zou kunnen leiden tot de Wielen beschadigd raken. Voor het reinigen van de Wielenvooral voor enkele Wielenkan een pijpborstel nuttig zijn.

Als het vuil op uw koffer niet gewoon met warm water verwijderd kan worden, kunt u een beetje afwasmiddel aan het water toevoegen en het opnieuw proberen. Voor zeer hardnekkige vlekken op de buitenkant kunt u ook proberen deze te verwijderen met gedenatureerde alcohol, isopropylalcohol of ethylalcohol. Wij raden aan om deze eerst op een onopvallend deel van de koffer te testen.

Krassen verwijderen

Hoewel de bovenstaande methoden geweldig zijn om vuil of vlekken uit uw koffer te verwijderen, zullen er waarschijnlijk krassen achterblijven. Wat krassen betreft, hangt het van de afwerking van uw koffer af of u er iets aan kunt doen. Bij koffers met een glanzende/spiegelende afwerking kunt u de krassen misschien wegpoetsen, tenzij ze erg diep zijn, terwijl u bij koffers met een reliëf, structuur of matte buitenkant de krassen niet kunt behandelen.

Voor koffers met een glanzende/spiegelende afwerking kunt u proberen een autopolish te gebruiken om de vlekken te verwijderen. Aangezien verschillende soorten poetsmiddel een verschillende schurende werking hebben, moet u er in het begin op letten dat u een poetsmiddel kiest met een lage schurende werking. Belangrijk: Omdat een poetsmiddel de bovenste laag van de schaal verwijdert, moet u het poetsmiddel eerst op een onopvallend deel van de koffer testen (bijv. op de bodem) omdat het de schaal ook kan beschadigen.

Uw softshell koffer schoonmaken

Voor het schoonmaken van uw softshell koffer zijn uw mogelijkheden veel beperkter dan voor het schoonmaken van een hardshell koffer. In de meeste gevallen vertonen softshell koffers echter ook minder krassen dan hardschalige koffers, wat u wat werk bespaart.

Probeer uw softshell koffer eerst alleen met water en een katoenen doek schoon te maken. Wrijf niet te hard met de doek over de stof, want dan kan de stof gaan pluizen.

Voor hardnekkige vlekken op de koffer kunt u eerst een gewoon afwasmiddel gebruiken en daarna gedenatureerde alcohol. Afhankelijk van de kwaliteit van de stof kan de kleur meer of minder gevoelig zijn voor het verwijderen van de kleur door deze middelen. Daarom raden wij aan om het effect van wasmiddel en alcohol eerst op een onopvallend deel van de koffer te testen (bijv. op de bodem) om kleurverlies te voorkomen.

Conclusie

In de meeste gevallen kan vuil op de buitenkant van de koffer het gemakkelijkst worden verwijderd met warm water en een katoenen doek. Voor hardnekkigere vlekken kunt u afwasmiddel of zelfs gedenatureerde alcohol gebruiken, nadat u dit eerst op een onopvallend deel van de koffer hebt uitgeprobeerd. Wat het verwijderen van krassen betreft, zult u in de meeste gevallen met de krassen moeten leven, omdat polijsten slechts in enkele gevallen mogelijk is.