Upgrading the components of your suitcase
Inleiding

Uw koffer is nog in goede staat, maar zelfs met alle onderdelen nog intact is het niet handig om uw koffer te trekken. In deze situatie kunt u zich afvragen of het misschien mogelijk is om uw koffer te upgraden, bijv. van enkele Wielen naar dubbel Wielen of van een Telescopische Handgreep stoppen op 3 niveaus naar één stop op elk niveau. Dit kan niet alleen de levensduur van uw koffer verlengen, maar ook een alternatief zijn voor het kopen van een nieuwe koffer.

Om u een beter overzicht te geven van wat er mogelijk is, beantwoorden we in dit artikel de volgende vragen:

  • Welke onderdelen van koffers kunnen vervangen worden?
  • Moet ik de Wielenhandgrepen of telescopische handgrepen vervangen door exact hetzelfde type reserveonderdeel?
  • Waar kan ik de juiste onderdelen vinden om mijn koffer te upgraden?
  • Zijn er risico's verbonden aan het upgraden van de onderdelen van mijn koffer?
  • Kan ik onderdelen van een andere koffer aanpassen aan mijn koffer?

Welke onderdelen van de koffer kunnen worden geüpgraded?

Over het algemeen kunnen alle onderdelen van een koffer die verwijderd kunnen worden en als afzonderlijk onderdeel verkrijgbaar zijn bij leveranciers, geüpgraded worden. Dit omvat gewoonlijk de Wielen, Telescopische Handgreephandvat, slot en ritstrekkers. In de meeste koffers zijn deze onderdelen met gewone schroeven aan de buitenkant bevestigd, zodat de onderdelen van de koffer verwijderd kunnen worden, bijvoorbeeld voor reparaties. Het is echter belangrijk op te merken dat niet elk onderdeel van een koffer als afzonderlijk reserveonderdeel verkrijgbaar is, bijv. in het geval van een dubbele koffer. Wielen de Wielen is meestal alleen verkrijgbaar als één reserveonderdeel dat uit de volledige dubbele Wielen inclusief Wielen behuizing.

Moet ik de Wielen, handgrepen of telescopische handgrepen vervangen door exact hetzelfde type reserveonderdeel?

Helaas bieden merken in de meeste gevallen geen officiële onderdelen die bedoeld zijn om uw bestaande koffer te upgraden, maar alleen reserveonderdelen die identiek zijn aan de onderdelen die al op uw koffer geïnstalleerd zijn. De reden hiervoor is dat elk reserveonderdeel ontworpen is om op een specifiek product te passen. Een voorbeeld hiervan zijn de Wielen die bij de vorm van de schaal moeten passen om ervoor te zorgen dat ze precies passen en dat de koffer in balans is en niet omvalt.

Om de onderdelen van uw koffer te kunnen upgraden, moet u dus letten op bepaalde specifieke kenmerken van elk onderdeel.

Wielen

Om de Wielen van uw koffer de nieuwe Wielen dezelfde vormfactor hebben als de Wielen die momenteel op uw koffer geïnstalleerd is. Het zal bijvoorbeeld niet mogelijk zijn om wielen / hoeken te upgraden. Wielen met enkele of dubbele Wielen. U kunt meer lezen over de verschillende vormfactoren in onze koffer Wielen gids. Daarnaast moeten de volgende parameters ook overeenkomen met uw huidige koffer:

  • Wielen hoogte / Wielen diameter
  • Wielen behuizing (vorm)
  • Wielen oriëntatie
  • Positionering van schroefgaten in de behuizing

Hoewel het misschien aantrekkelijk klinkt om uw koffer te upgraden naar een grotere Wielen is het aan te raden om een Wielen met dezelfde hoogte als een grotere Wielen kan ervoor zorgen dat de koffer uit balans raakt of niet meer rechtop rolt. Evenzo is het gebruik van Wielen met een kleinere diameter kan ervoor zorgen dat de koffer de grond raakt wanneer deze slechts aan twee Wielen (in het geval van een 4-Wielen koffer). De Wielen behuizing wordt gebruikt om de Wielen met het omhulsel van de koffer te verbinden. In veel gevallen is elke koffer Wielen een ander type Wielen behuizing, omdat het omhulsel een andere vorm kan hebben. Tegelijkertijd kunnen de verschillende Wielen hebben vaak een verschillende oriëntatie, bijv. voor de linkerkant en de rechterkant, zodat verschillende Wielen nodig zijn om alle Wielen van uw koffer. Ten slotte moet ook de plaatsing van de schroefgaten in de koffer overeenkomen met de gaten in de Wielen behuizing van de nieuwe Wielen.

Door deze vele vereisten is het vaak niet eenvoudig om precies passende upgradeonderdelen voor uw koffer te vinden. Lees hieronder meer over hoe u onderdelen kunt vinden om uw koffer te upgraden op Suitcase.repair.

Telescopische Handgreep

Voor de Telescopische Handgreep zijn er maar een paar upgrade-opties beschikbaar. Deze opties kunnen variëren van een andere kleur handvat tot een handvat met dikkere buizen of zelfs een Telescopische Handgreep die op elke hoogte gestopt kan worden in plaats van slechts op drie niveaus.

De Telescopische Handgreep is een van de lastigste onderdelen om te upgraden, omdat het op meerdere punten met de koffer verbonden is. Het wordt zowel aan de bovenkant (zichtbaar aan de buitenkant) als aan de onderkant van de koffer (meestal aan de binnenkant) bevestigd om te voorkomen dat het handvat beweegt. Om de plaatsing van de schroeven van de huidige verstevigingen aan de binnenkant van de koffer te laten overeenkomen, is de nieuwe Telescopische Handgreep dezelfde lengte hebben als de originele Telescopische Handgreep in ingeklapte toestand. Hierdoor kunt u helaas niet upgraden naar een Telescopische Handgreep die uitschuifbaar is tot een grotere hoogte.

Slot- en ritstrekkers

Als u het slot van uw koffer wilt upgraden naar een nieuw slot met een andere functionaliteit (bijv. USB of een vingerafdruksensor), bent u meestal beperkt door de grootte van de uitsparing op uw koffer. Elk vervangend slot moet precies in deze uitsparing passen zonder er doorheen te vallen. Voor sloten die niet in de behuizing geïntegreerd zijn, maar bovenop de behuizing bevestigd zijn, moet het nieuwe slot dezelfde plaats voor de schroefgaten hebben als het bestaande slot.

Aangezien de ritstrekkers meestal in het combinatieslot worden gestoken om de koffer te vergrendelen, moeten de ritstrekkers compatibel zijn met het slot. Aangezien het vergrendelingsmechanisme tussen verschillende soorten sloten kan verschillen, is het mogelijk dat de originele ritstrekkers niet meer in het slot passen of vast komen te zitten.

Handgrepen

Voordat u de handgrepen van uw koffer upgradet, moet u eerst controleren hoe ze aan de koffer bevestigd zijn. Afhankelijk van het model en de fabrikant kan het handvat bevestigd zijn aan andere onderdelen zoals de Telescopische Handgreep. De bevestiging van een nieuwe handgreep moet overeenkomen met de bevestiging van de handgreep die momenteel wordt gebruikt. Bovendien moeten de lengte en breedte van de draagbeugel identiek zijn, zodat deze in de oorspronkelijke ruimte past.

Als de nieuwe draagbeugel een ander ontwerp heeft dan de originele draagbeugel, kan de hoogte van de draagbeugel ook relevant zijn om ervoor te zorgen dat u de draagbeugel nog steeds comfortabel kunt optrekken.

Waar kan ik de juiste onderdelen vinden om mijn koffer te upgraden?

De meeste merken geven geen informatie over welke alternatieve onderdelen op een koffer gebruikt kunnen worden en of er upgrademogelijkheden zijn. Aangezien elk reserveonderdeel ontworpen is om op een zeer specifieke set koffers te passen, hebben de meeste merken ook geen schema's bij hun reserveonderdelen. Het kan dus erg lang en frustrerend zijn om een geschikte upgradeoptie voor uw koffer te vinden.

Hoewel sommige bedrijven universele reserveonderdelen voor koffers aanbieden Wielenuniversele trolleyhandgrepen en zelfs sloten voor koffers aanbieden, passen deze meestal maar op een paar geselecteerde modellen. In veel gevallen betekent dit dat u ofwel uw koffer en/of de onderdelen moet aanpassen als onderdeel van een doe-het-zelfproject, moet leven met onderdelen die niet echt in uw koffer passen of ze zelfs moet terugsturen.

Op Suitcase.repair streven wij ernaar om u de juiste onderdelen voor uw koffer te leveren. Daarom zal ons systeem u in de eerste fase die producten voorstellen die voor uw koffer ontworpen zijn en waarvan wij kunnen garanderen dat ze perfect op uw artikel passen. In de meeste gevallen zijn deze identiek aan het onderdeel waarmee uw product oorspronkelijk geleverd werd. Op basis van de gegevens die de merken ons verstrekken, kunnen wij u mogelijk een lijst geven van Wielen die waarschijnlijk ook compatibel zijn met uw koffer, maar waarvoor we niet kunnen garanderen dat ze passen. Als er andere compatibele onderdelen beschikbaar zijn, vindt u deze onderdelen wanneer u naar beneden scrollt op de productpagina:

Voor het originele reserveonderdeel van een koffer garanderen wij dat het artikel in uw koffer past en bieden wij een gratis retourmogelijkheid als u dit reserveonderdeel hebt gevonden door te zoeken naar het juiste modelnummer en als het niet past. Hoewel de alternatieve opties die wij op productpagina's weergeven met grote waarschijnlijkheid passen, blijft het risico bestaan dat de pasvorm iets afwijkt van het origineel. Om deze reden Suitcase.repair geen garantie voor dergelijke alternatieve / upgrade-opties en kan voor dergelijke artikelen geen gratis retourzending aanbieden.

Wat kan ik doen als er geen alternatieve producten worden weergegeven op Suitcase.repair of alleen artikelen in dezelfde stijl?

Alternatieve opties worden weergegeven voor onderdelen waarvan we voldoende gegevens hebben dat ze ook op uw koffer kunnen passen. Helaas kunnen wij geen invloed uitoefenen op de beschikbaarheid van alternatieve opties / upgrade-opties, omdat deze afhankelijk zijn van het model en het merk.

Voor veel artikelen met onderdelen in meerdere kleuren kunnen we u misschien hetzelfde onderdeel in een andere kleur aanbieden. Voor complexere upgrades, zoals een upgrade van enkele Wielen naar dubbel Wielen worden de upgrade-opties alleen weergegeven als de onderdelen waarschijnlijk in uw koffer passen.

Helaas kan ons serviceteam u geen upgrade-opties geven als deze nog niet op de productpagina worden weergegeven.

Zijn er risico's verbonden aan het upgraden van de onderdelen van mijn koffer?

Het upgraden van uw koffer heeft veel voordelen en kan helpen om uw koffer weer bruikbaar te maken. Aan dergelijke upgrades kunnen echter ook risico's verbonden zijn. Een van de grootste risico's in dit verband is de fabrieksgarantie. De meeste merken geven garantie op materiaal- en productiefouten bij de aankoop van een van hun artikelen. Als u kofferonderdelen vervangt door onderdelen die oorspronkelijk niet voor dit specifieke model ontworpen zijn, kan uw garantie vervallen, niet alleen voor het vervangen onderdeel, maar voor de hele koffer.

Andere risico's ontstaan voornamelijk doordat reserveonderdelen niet precies op uw koffer passen. In het geval van Wielen upgrades Wielen die niet precies in uw koffer past, kan ertoe leiden dat de koffer niet meer recht rolt of omvalt. In veel gevallen kunnen onderdelen die niet goed passen gemakkelijk worden geïdentificeerd, omdat het moeilijk zal zijn om ze op hun plaats te krijgen, er veel kracht voor nodig is om ze aan te brengen of als er zichtbare kieren zijn tussen de schaal en de Wielen behuizing. In zeldzame gevallen zijn verkeerd gemonteerde Wielen zelfs ernstigere schade aan de behuizing zelf veroorzaken.

Voor andere onderdelen zoals telescopische handgrepen, sloten en ritstrekkers zijn de risico's vergelijkbaar met die voor Wielen aangezien onderdelen die niet precies op uw model passen onverwacht uit de koffer kunnen vallen, snel kunnen breken of schade aan uw spullen kunnen veroorzaken.

Belangrijk: Ongeacht het onderdeel dat u wilt vervangen, moet u voorkomen dat u nieuwe gaten in het omhulsel boort of dat u vervangingsonderdelen met kracht probeert aan te brengen.

Kan ik onderdelen van een andere koffer aanpassen zodat ze in mijn koffer passen?

In gevallen waarin er geen geschikte upgrade-opties beschikbaar zijn, kunnen velen overwegen om een reserveonderdeel te kopen dat op het originele onderdeel lijkt en de schroefgaten of de Wielen behuizing of soortgelijke onderdelen aan te passen zodat ze in de koffer passen.

Uit onze ervaring bij Suitcase.repair zijn dergelijke aanpassingen maar in heel weinig gevallen succesvol, omdat de onderdelen op elkaar kunnen lijken, maar qua vorm behoorlijk verschillen. In de meeste gevallen passen de aangepaste onderdelen maar bij benadering, leiden ze tot drukpunten op de behuizing of hebben ze slechts een korte levensduur.

Als er geen geschikte onderdelen beschikbaar zijn om een upgrade uit te voeren, wordt aanbevolen om in plaats daarvan de originele onderdelen te blijven gebruiken.

Conclusie
Het vervangen van de onderdelen van uw koffer door verbeterde onderdelen kan het hele gevoel van een koffer veranderen en kan een goed alternatief zijn in vergelijking met het kopen van een nieuwe koffer. Wie op zoek is naar onderdelen om te upgraden, staat echter voor tal van uitdagingen om ervoor te zorgen dat de nieuwe onderdelen even goed of beter presteren dan de originele onderdelen. Helaas zijn dergelijke upgrades in veel gevallen niet verkrijgbaar. Suitcase.repair is een goede optie om naar dergelijke upgrademogelijkheden te zoeken en alternatieve onderdelen te vinden die net zo goed bij uw model passen als de originele onderdelen.